Blomkålsris med korvstroganoff, lchf

Idag fick det bli blomkålsris med korvstroganoff.

Vi blev inspirerade av ”Älskling du har blivit en tjockis” från TV 3. Det var så gott och kommer göra om igen, många ggr 🙂

Blomkålsris

Blomkålsriset gör du bäst med att köra ner blomkålen i matberedaren  med knivskaftet. Kör runt tills det är små ”ris” korn i dunken, häll över det i en kastrull med saltat vatten. Koka upp blomkålen i ca 5 min. Häll av vattnet när du känner att blomkålen har ngt tuggmotstånd. Smält smör i kastrullen och blanda ner med lite mera salt och rör om. Klart för servering!

Recept på korvstroganoff

2 st chorizo (78% kötthalt)

1 halv falukorv (80% eller 67% kötthalt)

Tomatpuré 1-2 msk

Lök eller Purjolök (hel/halv beronde på storlek)

ca 1 dl krossade tomater

1,5-2,5 dl vatten

Vispgrädde 2-4dl

Smaktillsatser: havssalt, chilipeppar, cayenpeppar, paprika, och sambal oulek/chili sås om så önskar 1-2 tsk. Lite sting på grytan sätter fart på ämnesomsättningen 😉

Gör så här:
Stek upp den skivade falukorven med chorizon i smör.
Hacka ner löken och lägg i grytan, rör om.
I med smaktillsatserna, vattnet och sist i med grädden.
Låt puttra upp tills grädden tjocknar till sig.

Smaklig måltid!

//KarlZon

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s