Ugnsbakad torsk, lchf

Ugnsbakad torsk med blomkålsris

Idag bestämde familjen ugnsbakad torsk. Vi hade blomkålsris och barnen fick ris.

RECEPT

4-6 pers (beror ju på hur mycket ni äter)

175 grader, ca 45 min, nästan längst ner i ugnen.

3 paket torsk

Kaviar (huvudsmaken på hela rätten)

Dill färsk, funkar bra med fryst.

5 dl Grädde (det ska täcka ungefär halva fisken, som på bilden)

Smör

Cocktailtomater 5 st (om man vill  ha)

Kryddor: salt, vitpeppar, pepparmix och salladskrydda (denna gör hela smaken)

GÖR SÅ HÄR

Lägg fisken i en smörad form eller bakplåtspapper. Krydda fisken med kryddorna, sätt kaviar som på bilden, klipp över dillen, häll på grädden och till sist smör uppe på fisken.  Ta ut fisken efter halva tiden och häll över grädden på fisken som ligger o gottar sig runt om fisken.

Servera med blomkålsris, ris till barnen om de inte vill ha blomkålsris 🙂

Efterrätten blir fruktcocktail med vaniljgrädde

Lycka till!

KarlZon

Lämna en kommentar